loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Žemľové knedle

Žemľové knedle

Žemľové knedle

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 25 min.
Tepelná úprava: 25 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 300 g múky
 • 2 väčšie čerstvé žemle
 • 50 g masla
 • 1 vajce
 • hrnček studeného mlieka
 • 10 g droždia
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Žemle pokrájame na kocky a opečieme na roztopenom masle.
  2. Múku preosejeme, vsypeme do väčšej misy, prilejeme k nej mlieko s rozšľahaným vajíčkom a droždím, osolíme, okoreníme a zamiesime na hladké cesto.
  3. Do vymiešaného cesta vsypeme opečené žemle, vymiešame a poprášime múkou.
  4. Na pomúčnenej doske vyformujeme z cesta hrubý valec, prípadne dva.
  5. Do posolenej vriacej vody vhodíme oba knedlíku vcelku a na slabom plameni ich varíme cca 25-30 minút, počas ktorých drevenou vareškou knedlíky párkrát prevrátime.
  6. Uvarené knedle vyberieme z vody, scedíme a podávame nakrájané na plátky.
Náš tip: Žemľové knedlíky vynikajúco chutia s mäsovým gulášom, ale aj s tým vegetariánskym.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




Fórum

viac...
Fórum Úvahy o živote - smilan natacky - terkakvietok mihalnice - annahanna Hranie deti na zemi - Zuzana.Kov detsky kočik-trojkombinacia - Hanča7 nová auto - kvetinka16 rodinne auto - Ulricha Auto na uver - milusa
 

Copyright 2018. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.