loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Zemiaky s bylinkovým maslom

Zemiaky s bylinkovým maslom

Zemiaky s bylinkovým maslom

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 50 min.
Obtiažnosť: Veľmi jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 500 g zemiakov
 • 400 g bylinkového masla
 • 50 g strúhaného žltého syra
 • lyžička klasického masla
 • 2 strúčiky cesnaku
 • čerstvé bylinky (podľa vlastného výberu)
 • šťava z jedného citróna
 • tuk na vymastenie pekáča
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Následne ich premyjeme studenou vodou a nakrájame na plátky cca 0,5 cm hrubé.
  2. Pekáč vymastíme tukom, vložíme naň plátky zemiakov a posolíme.
  3. Na zemiaky uložíme ½ bylinkového masla, roztlačený cesnak a pokvapkáme šťavou z citróna.
  4. Zemiaky nakoniec posypeme strúhaným syrom, bylinkami a korením. Na vrch poukladáme zvyšok masla a zapekáme vo vopred vyhriatej rúre cca 25 minút.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.