loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Zelenina z panvice

Zelenina z panvice

Zelenina z panvice

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 10 min.
Tepelná úprava: 35 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 2 väčšie paradajky
 • 500 g tekvice
 • 500 g brokolice
 • 500 g ružičkového kelu
 • 1 menšia cvikla
 • 4 strúčiky cesnaku
 • 4 lyžice strúhaného syra
 • 2 lyžice masla
 • lyžica múky
 • pohár mlieka
 • muškátový orech, oregáno
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Všetku zeleninu dôkladne umyjeme a očistíme. Nakrájame na menšie kúsky, paradajky sparíme, očistíme, nakrájame nadrobno. Brokolicu rozdelíme na ružičky.
  2. Ružičkový kel a repu uvaríme vo vriacej osolenej vode, cca po 5 minút, brokolicu po 2-3 minúty. Uvarenú zeleninu scedíme a necháme odkvapkať.
  3. Vo väčšej panvici necháme roztopiť lyžicu masla, vymiešame ho s múkou, prilejeme studené mlieko, osolíme, okoreníme a pridáme tiež štipku muškátového orecha. Miešame, až kým nám omáčka nezhustne.
  4. Zeleninu uložíme do formy na pečenie, ktorú predtým vymastíme maslom a cesnakom. Oprášime ju strúhankou, zalejeme pripravenou omáčkou a posypeme strúhaným syrom.
  5. Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.