loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Zelenina na turecký spôsob

Zelenina na turecký spôsob

 Zelenina na turecký spôsob

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 50 min.
Obtiažnosť: Veľmi jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 2 zelené papriky
 • 2 žlté papriky
 • 2 červené papriky
 • 500 g paradajok
 • 300 g cukiny
 • 500 g baklažánov
 • 200 g cibule
 • 200 g zelenej fazuľky
 • 2 lyžice citrónovej šťavy
 • 6 lyžíc olivového oleja
 • 1 lyžica hladkej múky
 • petržlenová vňať (2 zväzky)
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Paradajky sparíme vriacou vodou a očistíme. Papriky nakrájame na menšie kúsky, paradajky a cibuľu zas na kolieska, cukinu a baklažány na plátky.
  2. Baklažány osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a odstavíme na 10 minút.
  3. Po desiatich minútach baklažány obalíme v múke a opečieme dozlatista na troche oleja (cca 3 lyžice), následne na to ich osušíme.
  4. Fazuľku varíme cca 2 minúty v osolenej vriacej vode, tak ju scedíme.
  5. Ostatnú zeleninu, okrem baklažánov, osolíme, okoreníme a vrstvovito na seba naukladáme v jednom užšom hrnci. Na samotný vrch potom uložíme ešte baklažány, zalejeme ½ l vody a zvyškom olivového oleja.
  6. Dusíme prikryté cca 45 minút.
  7. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.