loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Zapekaný ružičkový kel

Zapekaný ružičkový kel

Zapekaný ružičkový kel

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 10 min.
Tepelná úprava: 20 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 500 g ružičkového kelu (môže byť aj mrazená)
 • 200 g strúhaného syra
 • maslo
 • strúhanka
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Ružičkový kel uvaríme v osolenej vode, ale dávame pozor aby sa nám nerozvaril. Varíme preto tak do polomäkka.
  2. Keď je kel uvarený, sedíme ho a vložíme do ohňovzdornej nádoby, ktorú sme vymastili maslom. Okoreníme, osolíme a na vrch naukladáme plátky masla.
  3. Posypeme strúhaným syrom a vložíme do rúry rozohriatej na 180°C.
  4. Keď sa syr ľahko roztopí posypeme vrch strúhankou a pečieme, až kým nechytí bronzovú farbu.
Použitie: Zapekaný ružičkový kel sa hodí ako príloha ku kotletám alebo bravčovému mäsu na rôzne spôsoby. Môžeme ho tiež podávať ako samostatné jedlo s celozrnným pečivom.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.