loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Zapekané zemiaky s mäsom

Zapekané zemiaky s mäsom

Zapekané zemiaky s mäsom

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 60 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 250 g mletého hovädzieho mäsa
 • 20 g tuku
 • 1 vajce
 • PLNKA:
 • 3 vajcia
 • 40 g masla
 • 500 g zemiakov
 • CESTO:
 • 2 cibule
 • 125 ml smotany na varenie
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:
  1. Zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode. Tak ich scedíme, umyjeme a spolu s maslom a žĺtkom ich vymiešame na hladkú kašu. Podľa potreby zemiaky ešte osolíme.
  2. Zo zvyšných bielok vyšľaháme sneh a polejeme nimi zemiaky.
  3. Cibuľu opečieme a zmiešame ju s pomletým mäsom. Pridáme do zmesi vajce, smotanu, malú lyžičku zemiakovej kaše, soľ a čierne korenie. Dôkladne vymiešame.
  4. Nádobu na pečenie vymastíme tukom a vložíme do nej polovicu zemiakovej kaše. Na ňu uložíme pripravenú mäsovú plnku, prikryjeme ďalšou vrstvou zemiakovej kaše a pečieme vo vopred vyhriatej rúre.
Náš tip: Zapekané zemiaky podávame s pikantnými omáčkami a kyslou kapustou.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.