loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Zapekané baklažány

Zapekané baklažány

Zapekané baklažány

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 30 min.
Tepelná úprava: 15 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 2 baklažány
 • 500 g paradajok
 • 300 g mozzarelli
 • 2 lyžice olivového oleja
 • 5 lyžíc strúhaného parmezánu
 • 6 nasekaných lístkov bazalky
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Baklažány nakrájame na 12 koliesok (jeden baklažán na 6), tie potom očistíme, osolíme a odložíme na 30 minút. Potom ich premyjeme, osušíme, z oboch strán potrieme olivovým olejom, uložíme do pekáča vyloženým papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200°C ich pečieme, z každej strany po cca 8 minút.
  2. Paradajky sparíme vriacou vodou, olúpeme, pokrájame na štvrťky, osolíme, okoreníme a ochutíme bazalkou.
  3. Do zapekacej misy vložíme vedľa 4 najväčšie plátky baklažána, na každý z nich navrstvíme paradajky, mozzarellu nakrájanú na tenkšie krúžky, parmezán, znovu baklažán, paradajky atď... pričom na samotnom vrchu bude iba parmezán.
  4. Takto pripravené baklažány zapekáme približne 10-15 minút, až kým sa syry nerozpustia.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.