Pečená hovädzina pre gurmánov

Pečená hovädzina pre gurmánov

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 60 min.
Obtiažnosť: Stredne zložité
Cena: stredne drahé €€
s červeným vínom

Suroviny pre 6 osôb:
 • 1 kg hovädzieho mäsa (najlepšie zadné hovädzie)
 • 1 balenie zeleniny (polievková zmes)
 • 3 cibule
 • 250 ml smotany na varenie
 • 30 ml oleja
 • ½ lyžičky tymiánu a mletého anglického korenia
 • 1 lyžička nahrubo pomletého čierneho korenia
 • strúhaná citrónová kôra
 • soľ, mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Mäso dôkladne umyjeme, osušíme a posypeme tymiánom, anglickým korením, čiernym mletým korením a soľou. Takto ochutené mäso odložíme do chladničky na cca 2-3 hodiny.
  2. Polievkovú zmes, vrátane cibule, očistíme, umyjeme a nadrobno nakrájame
  3. Zapekaciu misu vymastíme olejom, uložíme do nej mäso, zeleninu aj cibuľu.
  4. Pripravené mäso polejeme trochou vody a pečieme pri tepote 200°C 25 minút, pričom ho priebežne podlievame šťavu, ktorú mäso vypustilo.
  5. Po 25 minútach vyberieme z misy mäso aj všetku zeleninu, ktorú dôkladne rozmixujeme a zmiešame so smotanou. Ochutíme citrónovou kôrou, soľou a mletým čiernym korením.
  6. Vzniknutú omáčku vlejeme späť do misy, do nej vložíme hovädzie a pečieme ešte ďalších 20 až 25 minút.

http://www.kankan.sk/recepty/pecena-hovadzina-pre-gurmanov/758