Cesnaková majonéza

Cesnaková majonéza

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 55 min.
Tepelná úprava: 0 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • pohár slnečnicového oleja
 • pohár olivového oleja
 • 4 žĺtka
 • 2 lyžice horčice (Dijon)
 • 3 lyžičky šťavy z citróna
 • 3-5 strúčikov cesnaku
 • soľ, mleté čierne korenie, cukor

Príprava:

  1. Dbáme na to, aby všetky prísady mali izbovú teplotu (stačí ich vybrať z chladničky pol hodinu pred prípravou).
  2. Očistený cesnak pretlačíme a v miske zmiešame so soľou, tak pridáme žĺtka, horčicu a citrónovú šťavu.
  3. Za stáleho miešania prilievame menšie porcie obidvoch olejov, až majonéza získa krémovú konzistenciu a charakteristické sfarbenie.
  4. Majonézu ochutíme čiernym mletým korením, cukrom, podľa chuti možno pridať ešte soľ. Dôkladne vymiešame.
  5. Majonézu prelejeme do uzatvoriteľných nádob a môžeme ju v chladničke držať aj niekoľko týždňov.

http://www.kankan.sk/recepty/cesnakova-majoneza/597