Omáčka z čerstvých kuriatok

Omáčka z čerstvých kuriatok

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 10 min.
Tepelná úprava: 25 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 150g čerstvých kuriatok
 • 2 väčšie cibule
 • 3 lyžice sladkej smotany
 • lyžica múky
 • lyžica masla
 • lyžica nasekaného kôpru
 • pohár ľubovoľného vývaru

Príprava:

  1. Umyté a scedené kuriatka nasekáme nadrobno. Na roztopenom masle opečieme nakrájanú cibuľu až dosklovita, tak k nej pridáme kuriatka a za občasného miešania opekáme.
  2. Hubovú zmes posypeme múkou, poriadne premiešame a keď sa nám múka stratí, prilejeme vývar a varíme cca 15minút.
  3. Potom odstavíme z ohňa, prilejeme smotanu, kôpor a koreniny a podávame.

http://www.kankan.sk/recepty/omacka-z-cerstvych-kuriatok/539