Zemiaky po anglicky („Jacket potatos“)

Zemiaky po anglicky („Jacket potatos“)

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 10 min.
Tepelná úprava: 60 min.
Obtiažnosť: Veľmi jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 15 dkg šunky
 • 20 dkg žltého syra na strúhanie
 • 4 väčšie zemiaky
 • morská soľ a čerstvo pomleté čierne korenie

Príprava:

  1. Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme a prekrojíme na polovicu.
  2. Rúru vyhrejeme na teplotu 200°C.
  3. Zemiaky potrieme maslom a zabalíme ich do alobalu. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme cca 1 hodinu.
  4. Hotové zemiaky posypeme strúhaným syrom a na kocky nakrájanou šunkou. Hotové jedlo ešte nakoniec ochutíme morskou soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.
Náš tip: Namiesto šunky môžete použiť tuniaka vo vlastnej šťave alebo plátky údeného lososa.

http://www.kankan.sk/recepty/zemiaky-po-anglicky-jacket-potatos/359