Zelená fazuľka s mletým mäsom

Zelená fazuľka s mletým mäsom

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 10 min.
Tepelná úprava: 20 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 2 osoby:
 • 100 g zelenej fazuľky
 • 150 g mletého mäsa
 • 1 konzerva bielej fazule
 • 1 paradajka
 • 1 žltá paprika
 • 1 cibuľa
 • 100 ml ľubovoľného vývaru
 • 2 lyžice bieleho vína
 • majorán
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Zelenú fazuľku očistíme, nakrájame na menšie kúsky a varíme 6-8 minút v slanej vode. Uvarenú fazuľku scedíme a necháme odkvapkať.
  2. Na panvici rozpálime olej, vložíme doň mäso a smažíme ho približne 10 minút. Ochutíme soľou a čiernym korením.
  3. Cibuľu nakrájame na kocky, papriku na menšie kúsky. Po cca piatich minútach opekania pridáme k mäsu fazuľku a za stáleho miešania všetko spolu opekáme.
  4. Fazuľu z konzervy scedíme, paradajky nakrájame na osminky a minútu pred koncom opekania ich spolu s fazuľou pridáme k mäsu.
  5. Ochutíme majoránom, soľou, korením, podlejeme vývarom a vínom a varíme 5 minút.
  6. Pred podávaním ešte ozdobíme jednotlivé porcie lístkami majoránu.

http://www.kankan.sk/recepty/zelena-fazulka-s-mletym-masom/1064