Cannelloni so špenátom

Cannelloni so špenátom

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 30 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 4 osoby:
 • 1 balenie cannelloni
 • 500 g mrazeného špenátu
 • 1 cibuľa
 • 2 strúčiky cesnaku
 • 80 g fety
 • 60 g parmezánu
 • 1 žĺtko
 • 1 lyžica masla
 • muškátový orech
 • soľ a mleté čierne korenie
 • lístky bazalky
 • pohár bešamelovej omáčky

Príprava:

  1. Nakrájanú cibuľu a cesnak opečieme na masle, pridáme mrazený špenát a varíme, až kým sa všetka voda neodparí. Necháme vychladnúť.
  2. Žĺtko vymiešame s fetou a parmezánom, ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orechom a vmiešame ku špenátu.
  3. Cannelloni naplníme plnkou, uložíme do zapekacej misy, ktorú naplníme polovicou bešamelovej omáčky, posypeme zvyšným parmezánom a polejeme zvyškom omáčky.
  4. Cannelloni pečieme v rúre vyhriatej na 210°C, približne 30 minút.
  5. Zapečené cannelloni posypeme lístkami bazalky a podávame.

http://www.kankan.sk/recepty/cannelloni-so-spenatom/1053