loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Polievky » Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 45 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 4 osoby:
 • polievková zeleninová zmes s talianskou kapustou
 • 1 cibuľa
 • hrnček fazule
 • 2 stredne veľké cvikle
 • 5 zemiakov
 • 1 PL paradajkového pretlaku
 • smotana na varenie
 • 1 ks čerstvého kôpru
 • citrónová šťava
 • soľ, mleté čierne korenie, cukor
 • 500 g hovädzieho mäsa
 • 500 g teľacieho mäsa (možno nahradiť kuracím)
 • 125 g masla

Príprava:
  1. Deň vopred namočenú fazuľu dáme uvariť. Zvlášť uvaríme 2 litre mäsového vývaru.
  2. Očistenú zeleninu, vrátane cibule, nahrubo nastrúhame, pridáme spolu s nadrobno nakrájaným pórom do čistého mäsového vývaru a varíme.
  3. Po cca 10 minútach pridáme do polievky nastrúhanú cviklu.
  4. Keď je už zelenina mäkká, pridáme do polievky kocky očistených zemiakov a po chvíli aj nakrájanú kapustu.
  5. Keď je už všetka zelenina uvarená, pridáme do polievky maslo, citrónovú šťavu, pretlak, soľ, čierne korenie aj cukor. Premiešame a do polievky pridáme ešte uvarenú fazuľu spolu s vodou, v ktorej sa varila, premiešame, povaríme, tak vsypeme nakrájaný kôpor, smotanu a podávame.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.