loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Ryby a morské plody » Tuniak v pomarančovej omáčke

Tuniak v pomarančovej omáčke

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 5 min.
Tepelná úprava: 12 min.
Obtiažnosť: Veľmi jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 2 osoby:
 • 2 steaky z tuniaka
 • ½ pomaranča
 • olivový olej
 • 1 čajová lyžička sezamu
 • petržlenová vňať
 • 1 cibuľa
 • 1 čajová lyžička medu
 • 1 dcl bieleho suchého vína
 • soľ, čierne mleté korenie

Príprava:

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na olivovom oleji dozlatista. Pridáme steaky z tuniaka a opekáme, na každej strane po 2 minúty.
  2. Tak podlejeme vínom, osolíme a ochutíme čiernym korením. Pridáme šťavu z pomaranča zmiešanú s medom, posekanú petržlenovú vňať a dusíme približne 8 minút.
  3. Tuniakové steaky podávame s dozlatista opečeným sezamom, kúskami citrónu a čerstvého šalátu.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.