loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Ryby a morské plody » Treska na severský spôsob

Treska na severský spôsob

Treska na severský spôsob

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 45 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 800 g filé z aljašskej tresky
 • 4 väčšie zemiaky
 • 100 g mrkvy
 • 1 väčšia cibuľa
 • 2 strúčiky cesnaku
 • 700 g sušených slivák
 • 1 menší zeler
 • 2 lyžice smotany na varenie
 • 2 lyžice masla
 • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
 • 1,5 dcl paradajkového džúsu
 • 0,4 dcl oleja
 • hladká múka
 • citrónová šťava
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Vopred namočené slivky scedíme a nakrájame na pásiky.
  2. Filé umyjeme, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
  3. Zeleninu očistíme, zemiaky a mrkvu nakrájame na plátky, zeler na kocky, cibuľu na kolieska. Všetko spolu opečieme na lyžici oleja, ku koncu pridáme maslo a slivky.
  4. Zeleninu preložíme do zapekacej nádoby, uložíme na ňu filé z tresky, polejeme paradajkovou šťavou zmiešanou so smotanou, pretlačeným cesnakom, soľou a korením.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C, cca 10-15 minút.
  6. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.