loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Polievky » Tradičná hrachová polievka

Tradičná hrachová polievka

Tradičná hrachová polievka

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 10 min.
Tepelná úprava: 80 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 6 osôb:
 • 300 g hrachu
 • 150 g slaniny
 • polievková zeleninová zmes
 • biela časť póra, petržlenová vňať
 • 1 cibuľa
 • 2 strúčiky cesnaku
 • 1 PL masla
 • soľ, mleté čierne korenie a majorán

Príprava:
  1. Hrach preberieme, opláchneme, zalejeme tromi pohármi prevarenej studenej vody a odložíme na celú noc.
  2. Na ďalší deň si očistíme zeleninu, umyjeme ju, vložíme do hrnca, zalejeme cca 4 hrnčekmi studenej vody a varíme ju 25 minút. Slaninu umyjeme.
  3. Zvlášť uvaríme hrach, vo vode v ktorej sa nám cez noc močil. Po 30 minútach pridáme k hrachu slaninu, a varíme ešte hodinu.
  4. Slaninu vyberieme, nakrájame na kocky a opečieme na masle.
  5. Uvarený hrach rozmixujeme, zeleninu vyberieme z vývaru, mrkvu nakrájame na pásiky a spolu s vývarom a opečenou slaninou pridáme k hrachu.
  6. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky, opečieme vo výpeku zo slaniny a vmiešame do polievky.
  7. Polievku ochutíme majoránom, čiernym korením, cesnak očistíme, rozotrieme so soľou a pridáme do polievky.
  8. Hrachovú polievku podávame s opečenými chlebovými kockami, posypanú petržlenovou vňaťou.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.