loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Teľacina podľa tradičného receptu z Litvy

Teľacina podľa tradičného receptu z Litvy

Teľacina podľa tradičného receptu z Litvy

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 120 min.
Obtiažnosť: Stredne zložité
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 6 osôb:
 • 2 kg teľacieho mäsa (zadné bez kosti)
 • 100 g slaniny
 • ½ zelera
 • 1 väčšia cibuľa
 • petržlen, mrkva
 • lyžica masla
 • lyžička múky
 • 3 lyžice pikantnej horčice
 • smotana na varenie

Príprava:

  1. Mrkvu, zeler a petržlen očistíme, umyjeme a nahrubo nastrúhame.
  2. Cibuľu očistíme, umyjeme a pokrájame nadrobno. Nastrúhanú zeleninu vymiešame s horčicou aj cibuľou.
  3. Zeleninovou zmesou potrieme teľacie mäso, vložíme ho do pekáča a pečieme vo vopred vyhriatej rúre 10 minút na silnom plameni a tak pri stíšenom.
  4. Mäso pečieme cca 90 minút, počas ktorých ho polievame maslom aj omáčkou, ktorá nám vznikla pri jeho marinovaní.
  5. Tesne pred koncom pečenia ešte mäso polejeme smotanou rozmiešanou s múkou, dopečieme a podávame.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.