loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Teľacie so slivkami

Teľacie so slivkami

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 120 min.
Obtiažnosť: Stredne zložité
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 6 osôb:
 • 1 kg teľacieho mäsa
 • 300 g slaniny
 • 1 a pol hrnčeka suchého vína
 • 1 a pol hrnčeka ľubovoľného vývaru
 • 1 cibuľa
 • 100 g sušených sliviek
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:
  1. Slaninu nakrájame na pásiky, obložíme ňou teľacie mäso, previažeme kuchynskou niťou, opečieme na horúcom masle a preložíme do panvice.
  2. Cibuľu očistíme, nakrájame a uložíme vedľa mäsa, zalejeme vývarom aj vínom, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a dusíme prikryté na slabšom ohni cca 2 hodiny. Približne v polovici dusenia vhodíme do panvice sušené slivky.
  3. Mäso necháme vychladnúť, nakrájame na porcie, obložíme udusenou cibuľou a slivkami, polejeme šťavou z dusenia a podávame.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.