loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Ryby a morské plody » Steak z tuniaka v pomarančovej omáčke

Steak z tuniaka v pomarančovej omáčke

Steak z tuniaka v pomarančovo-medovej omáčke

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 5 min.
Tepelná úprava: 12 min.
Obtiažnosť: Veľmi jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 2 osoby:
 • 2 steaky z tuniaka
 • 1/2 pomaranča
 • 1pl olivového oleja
 • 1pl sézamových semiačok
 • 1 cibuľa
 • 1 vetvička petržlenovej vňate
 • 1čl medu
 • 6cl bieleho suchého vína
 •  soľ, čierne korenie

Príprava:
  1. Cibuľu nakrájajte na drobno a opečte do zlatista na 1 lyžici olivového oleja. Pridajte steaky a opečte 2 minúty z každej strany.
  2. Podlejte steaky vínom, osoľte a okoreňte. Pridajte pomarančovú šťavu s medom, nadrobno posekanú petržlenovú vňať a nechajte povariť ešte 8 minút.

Tip:

Steaky podávajte posypané do zlatista upraženým sezamom s ryžou (ideálna je ryža basmati).

 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2019. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.