loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Staropoľská omáčka z čerstvých húb

Staropoľská omáčka z čerstvých húb

Staropoľská omáčka z čerstvých húb

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 10 min.
Tepelná úprava: 30 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 8 osôb:
 • 12-15 klobúčikov z čerstvých húb
 • 1 väčšia cibuľa
 • 2 lyžice masla
 • lyžica múky
 • ½ smotany na varenie
 • pohár ľubovoľného vývaru
 • lyžica nasekaného kôpru
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Očistené a umyté huby nadrobno nakrájame. Na rozohriatom masle opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme huby a chvíľku opekáme. Tak hubovú zmes prikryjeme a dusíme za občasného miešania.
  2. Ku koncu dusenia, posypeme múkou, podlejeme vývarom a ďalej varíme až do zmäknutia. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  3. Do omáčky pridáme ľahko spenenú smotanu, kôpor a dôkladne premiešame.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2018. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.