loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Špargľa v bešamelovej omáčke

Špargľa v bešamelovej omáčke

Špargľa v bešamelovej omáčke

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 15 min.
Obtiažnosť: Stredne zložité
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 40 g múky
 • 40 g masla
 • 500 g špargle (môže byť biela alebo zelená)
 • 2 poháre mlieka (alebo pohár mlieka a pohár smotany)
 • citrónová šťava
 • soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech

Príprava:

  1. Špargľu uvaríme na pare alebo v hrnci v osolenej vode.
  2. V menšom hrnci rozpustíme maslo.
  3. Keď je už úplne rozpustené pomaly doň vsypeme múku a neustále miešame, aby sa nám suroviny nepripálili, inak budú mať horkastú príchuť.
  4. Keď nám vznikne z múky a masla hladká zmes, vlejeme do nej mlieko (izbovej teploty). Neprestávame miešať a varíme na slabom ohni až do zhustnutia celej zmesi.
  5. Odstavíme z ohňa a ochutíme soľou, korením, muškátovým orechom a trochou citrónovej šťavy.
  6. Hotovou omáčkou polejeme uvarenú špargľu a ihneď podávame.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.