loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Ryby a morské plody » Solea v jahodovej omáčke

Solea v jahodovej omáčke

Solea v jahodovej omáčke

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 10 min.
Tepelná úprava: 20 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 4 osoby:
 • 400 g filety z morskej ryby solea (tzv. morský jazyk)
 • 10 šparglí
 • 1 menší pór
 • 250 g špenátu
 • 15-20 jahôd
 • ½ l zeleninového bujónu
 • 4 dcl bieleho vína
 • lyžica masla
 • 2 strúčiky cesnaku
 • 1 menšia cibuľa
 • tabasco
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Filety zvinieme do rolky a previažeme blanšírovanými pásikmi z póru. Vložíme ich do bujónu, do ktorého prilejeme aj víno a chvíľku povaríme.
  2. Medzitým špenát osmažíme na masle, spolu s nakrájanou cibuľou a cesnakom.
  3. Umyté jahody pomixujeme a na druhej panvici osmažíme na roztopenom masle. Ochutíme pár kvapkami tabasca, prípadne soľou a korením.
  4. Uvarenú rybu podávame so špenátom, poliatu jahodovou omáčkou.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.