loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Ryby a morské plody » Slimáky s rozmarínom

Slimáky s rozmarínom

Slimáky s rozmarínom

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 25 min.
Tepelná úprava: 40 min.
Obtiažnosť: Veľmi jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 24 slimákov s ulitami
 • 200 g zemiakov
 • 12 strúčikov cesnaku
 • 3 vetvičky rozmarínu
 • 1,5 dcl bieleho vína
 • 4 lyžice olivového oleja
 • nadrobno nasekaná šalotka
 • zelené korenie a soľ

Príprava:

  1. Slimáky dôkladne umyjeme.
  2. Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na hrubšie kúsky.
  3. Slimáky vhodíme na 1 minútu do vriacej osolenej vody, chvíľku povaríme, scedíme, opečieme na olivovom oleji, pridáme rozmarín, cesnak, zelené korenie a soľ.
  4. Opekáme ďalších 12 minút, pridáme zemiaky, šalotku, podlejeme bielym vínom a prikryté varíme na slabom ohni cca 20 minút, pričom čas od času všetko premiešame.
  5. Hotové slimáky podávame posypané rozmarínom, najlepšie s bagetami ako predjedlo.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2019. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.