loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Ryby a morské plody » Slimáky po burgundsky (Escargots à la Bourguignonne)

Slimáky po burgundsky (Escargots à la Bourguignonne)

Slimáky po burgundsky (Escargots à la Bourguignonne)

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 30 min.
Tepelná úprava: 15 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 4 osoby:
 • 24 slimákov
 • 175 g masla
 • 15 g petržlenovej vňate
 • 8 g cesnaku
 • 8 g soli
 • 15 g šalotky
 • ocot 5%-tný
 • zeleninový bujón
 • mleté čierne korenie (podľa chuti)

Príprava:

  1. Čerstvé slimáky si najprv predvaríme - varíme ich 5 minút vo vode, do ktorej sme pridali 5%- tný ocot. Vďaka tomuto sa slimáky lepšie oddeľujú od ulít.
  2. Slimáky scedíme a keď vychladnú vyberieme ich z ulity. (pomôže nám pritom menšia vidlička)
  3. Slimáky oddelené od ulít povaríme v zeleninovom bujóne, až kým úplne nezmäknú a tak ich scedíme.
  4. Petržlenovú vňať, cesnaka aj šalotky nadrobno posekáme a vymiešame s mäkkým maslom. Ochutíme soľou, korením a dôkladne vymiešame.
  5. Do jednotlivých prázdnych ulít vložíme trochu masla, doplníme ich slimákom a ešte maslom a jemne vtlačíme do ulity.
  6. Takto naplnené ulity vložíme do pekáča, môžeme zľahka posypať strúhankou a zapekáme pri teplote 160°C, cca 10-15 minút.
  7. Zapekaných slimákov podávame ako predjedlo spolu s bagetkami.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




rossait28 júl, 2015 o 08:21
ano wegerka treba ja som v Taliansku a tu som sa naucila ako tie slimaky treba pripravovat,po zbere im treba dat jeden az dva dni zihlavu na precistenie ,potom kukuricnu muku tiez tak 2 dni ,nasledne ich dat do octovo-slanej vody na 15 minut,ked pustia sliz vodu vymenit a zopakovat ,potom ich nechat pod tecucou vodou aspon pol hodinu ,dobre popremyvat a dat varit v cistej vode na dalsich 15 minut ,scedit a dat varit znovu ,ale tentoraz uz zo zeleninou ako ked varime kuraciu polievku ,varit 2,5 az tri hodiny po zovreti stiahnut plyn a varit na miernom ohni ,potom scedit nechat trosku vychladnut a zacat vyberat trebars sparadlom, zaludok odrezat z toho slimaka nakoniec vela neostane je ich treba aspon 150 ,aby sa ta robota oplatila ja z nich robim ragu na cestoviny,ocistene slimaky rozmixujem pozor ,nie na kasu a zvysok uz je priprava ako ragu
werqka18 apríl, 2012 o 18:57
a netreba tie slimaky len tak nahodou aj ocistit od crievok?
 

Copyright 2018. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.