Silný nedeľný vývar
Tepelná úprava: 120 min.
Obtiažnosť: Veľmi jednoduché
Cena: lacné €
Suroviny pre 8 osôb:
• 500 g kura
• 400 g hovädziny
• kapusta
• sušené huby
• zeleninová zmes na polievku
• bobkový list
• anglické korenie
• čierne korenie celé
• soľ
Príprava:
- Hovädzinu aj kura vložíme do väčšieho hrnca, pridáme očistenú zeleninu, huby, bobkový list, anglické aj čierne korenie.
- Všetko zalejeme dvoma litrami vody, privedieme do varu, kedy plameň stíšime a polievku varíme 2 hodiny, počas ktorých lyžicou odoberáme vytvárajúcu sa penu.
- Po hodine do polievky pridáme kapustu a na panvici opečenú cibuľu.
- Po ďalšej hodine vyberieme mäso aj zeleninu, vývar precedíme a podľa potreby dochutíme korením.
- Vývar podávame s klasickými rezancami, prípadne so zemiakovými plackami.