loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 10 min.
Tepelná úprava: 5 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 8 osôb:
 • 1/3 strúčiku cesnaku
 • 2 poháre bieleho suchého vína
 • 5 kúskov šafránu (tzv.nitiek)
 • pohár hustej majonézy
 • soľ, čierne mleté korenie

Príprava:
  1. Víno vlejeme do hrnca a privedieme do varu.
  2. Do vriaceho vína tak pridáme šafrán, pomiešame a odoberieme z ohňa.
  3. Pridáme čierne korenie aj nakrájaný cesnak
  4. Nakoniec dodáme majonézu a dôkladne pomiešame.
Použitie: Túto delikátnu šafránovú omáčku je ideálne podávať na studeno k pečeným alebo grilovaným rybám a morským plodom.

Náš tip: Ak nezoženiete kusovitý šafrán, ľahko ho nahradíte lyžičkou mletého šafránu.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2018. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.