loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Ravioli verdi

Ravioli verdi

Ravioli verdi

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 40 min.
Tepelná úprava: 20 min.
Obtiažnosť: Stredne zložité
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 4 osoby:
 • CESTO NA RAVIOLI:
 • 3 vajcia
 • 2 žĺtka
 • 1 bielko
 • bazalka
 • petržlenová vňať
 • 500 g múky
 • PLNKA:
 • 300 g syru ricotta
 • 250 g syru mozzarella
 • 1 cibuľa
 • 3 strúčiky cesnaku
 • olivový olej
 • maslo
 • 10 lístkov bazalky
 • mleté čierne korenie
 • ČERVENÁ OMÁČKA:
 • 2 väčšie paradajky
 • olivový olej, cesnak, bazalka, soľ a mleté čierne korenie
 • ŽLTÁ OMÁČKA:
 • 2 dcl bieleho vína
 • 1 lyžica masla
 • smotana na varenie (30%)
 • štipka šafránu

Príprava:

  1. PLNKA: na olivovom oleji dosklovita opečieme cibuľu a cesnak, pridáme bazalku a mleté čierne korenie. Chvíľku miešame, tak pridáme oba syry a zmes ešte raz dôkladne premiešame.
  2. CESTO: Bylinky nadrobno nasekáme a premiešame (prípadne zmixujeme) spolu so žĺtkami a vajciami. Primiešame múku a zanietime na cesto, ktoré rozvaľkáme a prerežeme na pásy. Na jednu polovicu každého pása dáme plnku, cesto potrieme bielkom a voľnú časť pása dôkladne spojíme s tou časťou, kde je plnka. Pásy predelíme na kocky a varíme ich v osolenej vriacej vode.
  3. ČERVENÁ OMÁČKA: na olivovom oleji opečieme cesnak a paradajky nakrájané nadrobno, pridáme bazalku a ochutíme korením a soľou.
  4. ŽLTÁ OMÁČKA: šafrán zmiešame s horúcim vínom a roztopeným maslom. Pridáme smotanu, ešte štipku šafránu a varíme, až kým omáčka nezhustne. Ku koncu ešte osolíme.
  5. Uvarené a scedené ravioli podávame s červenou alebo žltou omáčkou.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2018. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.