loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Pražma v soli

Pražma v soli

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 45 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 4 vyčistené pražmy (stredomorská ryba známa tiež ako dorada)
 • 4 strúčiky cesnaku
 • morská soľ (cca 3 kg)
 • šťava z jedného citróna
 • vetvička čerstvého tymiánu
 • 2 citróny, zelený šalát

Príprava:

  1. Vopred vyčistené ryby dôkladne umyjeme a natrieme citrónovou šťavou.
  2. Očistený cesnak prekrojíme na polovice a spolu s tymiánom ho vložíme do vnútra rýb.
  3. Zapekaciu misu vysypeme hrubšou vrstvou soli. Uložíme na ňu ryby a celé ich prikryjeme ďalšou vrstvou soli. Soľ trochu zatlačíme dlaňou a pokvapkáme vodou.
  4. Zapekaciu misu zakryjeme alobalom a ryby pečieme cca 45 minút, pri teplote 250°C.
  5. Podávame ozdobené plátkami citróna a zeleným šalátom.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2019. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.