loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Poľský paprikový Bigos

Poľský paprikový Bigos

Poľský paprikový Bigos

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 60 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 1 kg papriky
 • 250 g klobásy
 • 100 g bielej fazule
 • 2 cibule
 • 2-3 lyžice paradajkového pretlaku
 • 2 lyžice oleja
 • 1 lyžica hladkej múky
 • ¾ smotany na varenie
 • mletá pikantná paprika, majorán
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Fazuľu preberieme, opláchneme, zalejeme studenou vodou, privedieme do varu a odstavíme na dve hodiny. Potom vodu vymeníme a fazuľu uvaríme do mäkka.
  2. Papriku umyjeme, očistíme, nakrájame na kocky a udusíme na lyžici oleja.
  3. Klobásu nakrájame na kolieska a pridáme osmažiť k paprike.
  4. Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame, poprášime múkou a necháme ju ľahko zrumenieť na tuku, kde sme opekali klobásu s paprikou.
  5. K cibuli pridáme klobásu, papriku, fazuľu, pretlak a smotanu. Chvíľku všetko spolu dusíme, ochutíme a podávame s pečivom.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2019. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.