loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Polievky » Polievka z mladého karfiolu

Polievka z mladého karfiolu

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 10 min.
Tepelná úprava: 30 min.
Obtiažnosť: Veľmi jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 2 l mäsového vývaru (napríklad aj z kostí)
 • mladý karfiol
 • polievková zeleninová zmes
 • 1 menší pór
 • 300 g mladých zemiakov
 • čerstvý kôpor
 • ¾ hrnčeka smotany (18%)
 • 2 lyžice múky
 • soľ, čierne mleté korenie

Príprava:
  1. Karfiol umyjeme o podelíme na ružičky. Polievkovú zmes očistíme, umyjeme a narežeme. Pór nechávame vcelku. Zemiaky načistíme na kocky, kôpor posekáme a trošku z neho odložíme na ozdobu.
  2. Do vriaceho vývaru pridáme zeler, mrkvu aj pór. Varíme na miernom ohni cca 15 minút. Po pätnástich minútach vyberieme z polievky pór a pridáme zemiaky aj karfiol. Varíme až kým všetko nezmäkne, približne 15 minút.
  3. Tak prilejeme do polievky za stáleho miešania, smotanu s múkou. Uvedieme do varu , ochutíme kôprom a chvíľku ešte povaríme. Na konci pridáme soľ a čierne korenie, podľa chuti.
  4. Polievku podávame na vrchu ozdobenú vetvičkami kôpru.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2014. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.