loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Plnené kaleráby

Plnené kaleráby

Plnené kaleráby

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 20 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 4 osoby:
 • 4 väčšie kaleráby
 • 200 g mletej teľaciny
 • 2 poháre ľubovoľného vývaru (z bujónovej kocky)
 • 1 cibuľa
 • 1 lyžička masla
 • 100 ml smotany na varenie
 • petržlenová vňať
 • muškátový orech
 • maslo
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Kaleráby očistíme, odrežeme im vrchnú časť a vydlabeme vnútro. Tak ich uvaríme vo vývare a scedíme.
  2. Cibuľu očistíme, opečieme na masle, pridáme mäso, ochutíme a ďalej opekáme.
  3. K mäsu tak pridáme vydlabané vnútro z kalerábu, chvíľku podusíme, premiešame, podlejeme ½ pohára s vývarom a dusíme až úplne do mäkka.
  4. Pridáme petržlenovú vňať, smotanu na varenie, premiešame a keď je už mäso udusené zmixujeme ho a ochutíme korením.
  5. Vydlabané kaleráby naplníme pripravenou mäsovou plnkou, uložíme ich do zapekacej misy, obložíme maslom a pečieme cca 20 minút.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.