loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Pizza a chlieb » Pizza s mletým mäsom na tenkom ceste

Pizza s mletým mäsom na tenkom ceste

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 20 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 4 osoby:
 • Cesto:
 • 1 a ¾ hrnčeka múky
 • ½ hrnčeka vlažnej vody
 • 2 dkg droždia
 • ½ lyžička soli
 • ½ lyžička cukru
 • 2 lyžice oleja
 • Prísady na obloženie:
 • 30 dkg mletého hovädzieho mäsa
 • 1 konzerva paradajok
 • 25 dkg tvrdého syra
 • 1 veľká červená paprika
 • cibuľa
 • zopár olív
 • bazalka, oregáno
 • soľ, čierne mleté korenie, mletá červená paprika pikantná
 • olej

Príprava:
  1. Z droždia, cukru, vody a 1-2 lyžíc múky, vymiesime cesto a postavíme ho na teplé miesto vykysnúť. Zvyšok múky preosejeme, pridáme soľ, olej, zbytok vody a primiešame do vykysnutého cesta.
  2. Miesime cesto približne 15 minút, až do momentu, kedy sa nám začne samo odlepovať od rúk. Tak vymastíme pekáč a posypeme ho múkou.
  3. Cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme na oleji, osolíme, okoreníme a udusíme pod prikrývkou až kým sa neodparí voda. Preložíme na tanier.
  4. Na panvici ďalej opečieme mleté mäso, ktoré osolíme a ochutíme čiernym korením a mletou paprikou.
  5. Syr nahrubo nastrúhame.
  6. Paradajky z konzervy pomixujeme, posolíme a ochutíme bylinkami. Prebytočnú tekutinu scedíme.
  7. Na tenko rozvaľkané cesto ochutíme paradajkovou zmesou, rovnomerne naň rozložíme mäso, posypeme strúhaným syrom a paprikou pokrájanou na kocky.
  8. Pečieme približne 30 minút, pri teplote okolo 230 °C.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.