loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Ryby a morské plody » Pečený morský okúň

Pečený morský okúň

 Pečený morský okúň

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 10 min.
Tepelná úprava: 25 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 2 filety z morského okúňa (cca po 250 g)
 • 1,5 lyžice masla
 • 2 póry
 • 2 šalotky
 • 2 paradajky
 • pohár svetlého piva
 • pohár rybacieho vývaru
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Na hlbšej panvici necháme roztopiť maslo, na ktorom opečieme na plátky nakrájaný pór a dusíme cca 2-3 minúty. Pridáme k nemu nakrájané šalotky, dusíme ďalšie 3-4 minúty.
  2. Do panvice vlejeme pivo aj rybací vývar, osolíme, okoreníme a varíme na miernom plameni, až kým sa nám neodparí cca 1/3 vývaru.
  3. Tak do panvice pridáme filety spolu s narezanými paradajkami. Ochutíme soľou a korením a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C. Pečieme cca 10 minút.
  4. Hotovú rybu preložíme na tanier, do zvyšnej omáčky pridáme kúsok masla a podľa potreby ešte ochutíme.
  5. Rybu polejeme omáčkou a podávame.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.