loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Ryby a morské plody » Pečený losos v mätovej omáčke

Pečený losos v mätovej omáčke

Pečený losos v mätovej omáčke

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 30 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 4 osoby:
 • 4 ks lososa
 • 2 väčšie paradajky
 • 1 väčšia cukina
 • ½ masla
 • 3-4 lyžice olivového oleja
 • lyžica vínneho octu
 • šťava z citróna
 • čerstvá mäta
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Najprv si pripravíme omáčku: olivový olej vymiešame s citrónovou šťavou. Sparené a nadrobno nakrájané paradajky vmiešame spolu s mätou k oleju. Ochutíme soľou, čiernym korením a dôkladne premiešame.
  2. Cukinu nakrájame na hrubšie kolieska a uložíme ich na alobal, pričom každé koliesko posypeme soľou a korením.
  3. Lososa osolíme, okoreníme a uložíme na rozloženú cukinu. Na každý kúsok dáme trochu masla, alobal zavinieme a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme cca 30minút.
  4. Pečeného lososa podávame kolieskami cukiny a s vopred pripravenou omáčkou.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2018. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.