loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Ryby a morské plody » Pečený losos so zemiakmi

Pečený losos so zemiakmi

Pečený losos so zemiakmi

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 25 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 4 osoby:
 • 600 g filety z lososa
 • 2 menšie cibule
 • 2 lyžičky oleja
 • 4 lyžice smotany na varenie
 • citrónová šťava
 • nadrobno nasekané bylinky (vlastný výber)
 • 12 ks menších zemiakov
 • bylinková soľ

Príprava:

  1. Pripravíme si 4 väčšie kúsky alobalu, na každý uložíme umytú a osušenú filetu z lososa, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, obložíme kolieskami cibule a čerstvými bylinkami. Alobal dôkladne zabalíme.
  2. Zemiaky umyjeme, ak sú priveľké prekrojíme a v šupke ich uložíme po bokoch lososa zabaleného v alobale, pokvapkáme a môžeme tiež zabaliť do alobalu.
  3. Rúru si vyhrejeme na 200°C a pripraveného lososa a zemiaky v nej pečieme cca 25 minút.
  4. Hotové jedlo vyberieme z rúry, rozbalíme z alobalu a podľa potreby ešte osolíme.
  5. Lososa so zemiakmi podávame poliate smotanou.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.