loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Pečený bôčik

Pečený bôčik

Pečený bôčik

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 120 min.
Tepelná úprava: 60 min.
Obtiažnosť: Stredne zložité
Cena: lacné €

Suroviny pre 6 osôb:
 • 1 kg bôčika (nie príliš mastného)
 • 3 cibule
 • 4 strúčiky cesnaku
 • mleté čierne korenie
 • mletá sladká paprika
 • lyžica majoránu

Príprava:

  1. Cesnak očistíme a rozotrieme so soľou.
  2. Bôčik umyjeme, odkrojíme z neho kúsok hrubý cca 1 cm. Zvyšok mäsa natrieme soľou zmiešanou s pretlačeným cesnakom, posypeme ho majoránom, čiernym korením a mletou paprikou.
  3. Takto pripravené mäso zabalíme do alobalu a odložíme na 2 hodiny do chladu.
  4. Odkrojený kúsok bôčiku narežeme na kocky a opečieme na panvici.
  5. Do nádoby na pečenie vložíme bôčik a polejeme ho horúcim tukom (z panvice, na ktorej sme opekali jeho menšiu časť).
  6. Mäso pečieme 45 minút, pri teplote 200°C.
  7. Cibuľu očistíme, nakrájame, vložíme k bôčiku a pečieme ešte 15 minút.
  8. Upečený bôčik uložíme na servírovaciu misu, obložíme cibuľou a podávame.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




Copyright 2014. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.