loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Pečené mäso s hubami

Pečené mäso s hubami

 Pečené mäso s hubami

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 50 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 6 osôb:
 • 1 kg mletého miešaného mäsa (bravčového a hovädzieho)
 • 200 g slaniny
 • 300 g hríbov alebo kozákov
 • 2 väčšie cibule
 • 2 vajcia
 • lyžica želatíny
 • muškátový orech
 • ½ hubového bujónu
 • 1 väčšia žemľa
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Žemľu namočíme vo vode alebo v mlieku, dôkladne ju vyžmýkame a rozmiešame s mletým mäsom.
  2. Cibuľu nadrobno nakrájame, pridáme k mäsu, primiešame tam vajcia, osolíme, okoreníme, ochutíme muškátovým orechom a dôkladne vymiešame. Nakoniec pridáme na plátky nakrájané huby.
  3. Podlhovastú formu na pečenie vyložíme plátkami slaniny, naplníme mäsovo-hubovou zmesou a vložíme do vopred vyhriatej rúry.
  4. Pečieme 40-50 minút, pri teplote 180°C.
  5. Želatínu rozpustíme v bujóne, schladíme, nakrájame a podávame spolu s pečeným mäsom.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2018. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.