loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Pečené kurča so slaninou a brandy

Pečené kurča so slaninou a brandy

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 60 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 4 osoby:
 • 1 kurča (okolo 1 – 1,3 kg)
 • 20 dkg oravskej slaniny
 • 4 polievkové lyžice brandy
 • mleté čierne korenie, soľ

Príprava:

  1. Kurča umyjeme a natrieme zmesou soli a čierneho korenia.
  2. Na menšej teflónovej panvici opečieme dozlatista plátky slaniny. Do výpeku tak prilejeme brandy a celé varíme 1 minútu.
  3. Kurča položené na pekáči (chrbátom dole), naplníme opečenou slaninou a takto pripravené ho vložíme do rúry vyhriatej na 200 - 250 stupňov. Stopneme si 60 až 75 minút, v závislosti od váhy kuraťa. Podlejeme vodou, natrieme brandy a pečieme.
  4. Počas pečenia podlievame kura výpekom zo slaniny a brandy.
  5. Po upečení, chvíľku vydržíme s krájaním, pretože vychladnuté kurča sa ľahšie rozdeľuje.
Náš tip: slaninu môžete nahradiť obľúbenou salámou. Kurča podávame so zemiakmi, varenými alebo pečenými a so zeleným šalátom.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2019. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.