loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Pečené hovädzie s hruškami

Pečené hovädzie s hruškami

Pečené hovädzie s hruškami

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 90 min.
Obtiažnosť: Stredne zložité
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 6 osôb:
 • 1 kg hovädzieho predného
 • 5-6 menších hrušiek
 • 4 strúčiky cesnaku
 • 2 dcl červeného vína
 • 5 lyžíc oleja
 • 4 lyžice horčice
 • citrónová šťava
 • 4 klinčeky
 • 3 bobkové listy
 • lyžička mletého zázvora
 • lyžička kari korenia
 • tymián, soľ

Príprava:

  1. Mäso vcelku dôkladne umyjeme, do vnútra urobíme nožnom menší otvor, do ktorého pretlačený cesnak, klinčeky a bobkové listy. Mäso potrieme zázvorom a kari korením.
  2. Horčicu vymiešame s olejom, citrónovou šťavou, vínom a štipkou soli.
  3. Takto pripravenou marinádou polejeme mäso a odstavíme ho na noc do chladničky.
  4. Mäso pečieme 1 hodinu, počas ktorej ho obraciame a polievame marinádou.
  5. Po hodine mäso obložíme očistenými hruškami a všetko spolu dopečieme ďalších 30 minút.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2019. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.