loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Pečená šťuka

Pečená šťuka

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 45 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • šťuka (1-1,3kg)
 • malý zeler
 • mrkva
 • kôra z polovice citróna
 • 1 smotana na varenie
 • petržlenová vňať alebo pažítka
 • olivový olej
 • soľ, korenie

Príprava:
1. Rybu oškrabeme, opláchneme, rozrežeme pozdĺž brucha a vyčistíme ostrým nožom. Tak ju ešte raz vypláchneme a poriadne osolíme.

2. Do stredu ryby vložíme umytú a na pásiky pokrájanú citrónovú kôru. K nej pridáme všetku zeleninu pokrájanú na tenké pásiky. Naplnenú rybu zopneme špáradlami, na povrchu poprášime soľou a korením a vložíme ju do ohňovzdornej nádoby vymastenej olivovým olejom.

3. Pripravenú rybu dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia, pričom ju priebežne polievame smotanou.

4. Upečenú rybu opatrne preložíme na misu, polejeme omáčkou, ktorú urobíme počas pečenia a ozdobíme vňaťou, prípadne pažítkou.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.