loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Pečená srna

Pečená srna

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 120 min.
Obtiažnosť: Stredne zložité
Cena: drahé €€€
s červeným vínom

Suroviny pre 4 osoby:
 • 1,5 kg srnčieho mäsa
 • 25 dkg slaniny
 • Marináda:
 • 1 l octu 3-4%
 • 1 dcl červeného suchého vína
 • 1 cibuľa
 • nové korenie, čierne celé korenie
 • 10 bobkových lístkov
 • 3-4 klinčeky
 • kardamón
 • 1 čajová lyžička soli

Príprava:

  1. Základom tohto receptu je príprava marinády, v ktorej si musí srnčie mäso odležať minimálne 24 hodín, pre výraznejšiu chuť ho ale odporúčame nechať marunovať aj 3-4 dni.
  2. Cibuľu nakrájanú na krúžky a všetky ostatné prísady dáme do octu zmiešaným s vínom a chvíľku povaríme. Počkáme kým to vychladne a zalejeme mäso tak, aby bolo úplne ponorené. Mäso treba denne obracať. Pokiaľ ho nechávame v marináde len krátko, môžeme ju dodatočne využiť pri polievaní samotného mäsa počas pečenia.
  3. Mäso vyberieme z marinády a našpikujeme ho slaninou (najlepšia je dobre zmrazená), tak pokrájame na plátky dlhé 8-10 cm a hrubé približne 0,5 cm, mäso naklepeme a zbavíme prípadných vlákien pomocou ostrého noža.
  4. Mäso pečieme 1,5-2 hodiny a počas pečenia ho stále polievame, či už zvyšnou marinádou alebo vodou, neskôr možno aj vytvárajúcim sa výpekom.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




branco05 november, 2011 o 13:26
ak sa mi podari niekedy vypatrat adresat tohto receptu v ktorom marinada ma obsahovat 1l octu z ktoreho mi vznikli srnčie zavinače a 3 kila masa išlo do koša,prisaham bohu,že mu rozkopem tu jeho jebnutu hlavu a namočim mu ju do octoveho nalevu.
 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.