loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Pečená morka s jablkami

Pečená morka s jablkami

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 4h 20 min.
Obtiažnosť: Stredne zložité
Cena: stredne drahé €€
s červeným vínom

Suroviny pre 12 osôb:
 • 1 morka s váhou 4-5 kg
 • 50 dkg sušených sliviek
 • 4 nahrubo nastrúhané jablká
 • strúhanka
 • 2 lyžičky šťavy z citrónu
 • soľ, čierne mleté korenie
 • 1 lyžica cukru
 • 1 lyžička škorice
 • roztopené maslo na pomastenie pekáča

Príprava:
  1. Morku očistíme, osušíme a potrieme soľou a korením zvnútra i zvonku.
  2. Slivky zalejeme vriacou vodou a odstavíme na 2 hodiny. Tak zlejeme, vymiešame s jablkami, strúhankou, citrónovou šťavou, cukrom a škoricou.
  3. Morku naplníme vzniknutou ovocnou zmesou, otvor zopneme alebo zošijeme kuchynskou niťou, vložíme do pekáča vymasteného maslom a pečieme pri teplote 220 °C.
  4. Po 45 minútach, kedy mäso sčervenie, ho podlejeme pojárom vody, prikryjeme, zmiernime plameň a pečieme ďalšie 3-3,5 hodiny. Podávame so zemiakmi na rôzny spôsob.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2018. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.