loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Mäso » Pečená hovädzina s omáčkou zo zeleného korenia

Pečená hovädzina s omáčkou zo zeleného korenia

 Pečená hovädzina s omáčkou zo zeleného korenia

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 80 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 4 osoby:
 • 800 g hovädzieho mäsa bez kostí
 • 2 cibule
 • 2 strúčiky cesnaku
 • pohár zeleninového vývaru
 • ½ pohára smotany na varenie
 • 1 dcl suchého bieleho vína
 • 1 lyžica hladkej múky
 • 1 lyžičky horčice
 • maslo
 • zelené celé korenie
 • soľ a mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Mäso umyjeme, osušíme, potrieme soľou, korením a takto ochutené ho zrolujeme, uložíme na pekáč a pečieme ho 60 minút pri teplote 180°C.
  2. V hrnci roztopíme maslo na slabšom plameni, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, podlejeme vínom, ochutíme horčicou a dusíme 5 minút.
  3. Po piatich minútach všetko zmixujeme, prilejeme vývar a pridáme zelené korenie. Varíme ďalších 15 minút.
  4. Smotanu rozmiešame s múkou, prilejeme do omáčky, vymiešame a za stáleho miešania chvíľku varíme. Nakoniec omáčku osolíme, okoreníme, premiešame a podávame s pečeným mäsom.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.