Pečená hovädzina s omáčkou zo zeleného korenia
Tepelná úprava: 80 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€
Suroviny pre 4 osoby:
• 800 g hovädzieho mäsa bez kostí
• 2 cibule
• 2 strúčiky cesnaku
• pohár zeleninového vývaru
• ½ pohára smotany na varenie
• 1 dcl suchého bieleho vína
• 1 lyžica hladkej múky
• 1 lyžičky horčice
• maslo
• zelené celé korenie
• soľ a mleté čierne korenie
Príprava:
- Mäso umyjeme, osušíme, potrieme soľou, korením a takto ochutené ho zrolujeme, uložíme na pekáč a pečieme ho 60 minút pri teplote 180°C.
- V hrnci roztopíme maslo na slabšom plameni, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, podlejeme vínom, ochutíme horčicou a dusíme 5 minút.
- Po piatich minútach všetko zmixujeme, prilejeme vývar a pridáme zelené korenie. Varíme ďalších 15 minút.
- Smotanu rozmiešame s múkou, prilejeme do omáčky, vymiešame a za stáleho miešania chvíľku varíme. Nakoniec omáčku osolíme, okoreníme, premiešame a podávame s pečeným mäsom.