loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Paradajkové Chutney (čítaj čatny)

Paradajkové Chutney (čítaj čatny)

Paradajkové Chutney

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 20 min.
Tepelná úprava: 80 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 6 osôb:
 • 1 kg dozretých paradajok
 • 500 g kyslých jabĺk
 • 250 g bielej cibule
 • 6 strúčikov cesnaku
 • menší kúsok čerstvého zázvoru
 • 120 g hrozienok
 • 2 menšie feferónky
 • 1 menší kúsok škorice
 • 1 lyžica horčicových semienok
 • 1-2 lyžice zeleného korenia
 • ½ lyžičky soli
 • 300 g bazového cukru
 • ½ hrnčeka červeného vínneho octu

Príprava:

  1. Paradajky sparíme, prelejeme studenou vodou, olúpeme a nakrájame na kocky.
  2. Jablká a cibuľu očistíme a nakrájame na osminky.
  3. Cesnak a zázvor očistíme a nasekáme.
  4. Všetky prísady zmiešame v hrnci, zalejeme ich časťou octu a za stáleho miešania ich varíme na slabšom ohni cca 60-75 minút, pričom ich z času na čas podlejeme podľa potreby zvyšným octom.
  5. Horúce chutney nakladáme do uzatvoriteľných sklenených pohárov a odložíme na chladné tmavé miesto.
  6. Po otvorení môžeme chutney držať v chladničke cca 1 mesiac.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




Terka08 september, 2011 o 13:33
Je to super recept, hľadala som ho už dlhšie, ale už je tu a urobím si ho , lebo mám veľa paradajo.
Ďík
 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.