loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Ovocné pirohy

Ovocné pirohy

Ovocné pirohy

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 25 min.
Tepelná úprava: 15 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: stredne drahé €€

Suroviny pre 4 osoby:
 • 3 hrnčeky múky
 • 1 hrnček vody
 • ½ hrnčeka strúhanky
 • 1 vajce
 • 1 lyžica olivového oleja
 • 1 kg ovocia (jahody, čučoriedky, vykôstkované višne, černice)

Príprava:

  1. Z múky, vody a vajíčka vymiesime cesto, rozvaľkáme ho na tenký plát a širším skleneným pohárom z neho vyrezávame kolieska.
  2. Umyté a scedené ovocie vymiešame so strúhankou a na každé koliesko z neho kúsok uložíme.
  3. Okraje koliesok pokropíme zvyškom vody a jednotlivé konce zlepíme prstami.
  4. V hrnci privedieme do varu 2 litre vody s 1 lyžicou olivového oleja.
  5. Pirohy vhodíme do vriacej vody (po 5-6 ks), zamiešame a po vyplávaní na povrch varíme cca 2-3 minúty.
  6. Uvarené pirohy vyberáme sitkom a necháme ich odkvapkať.
  7. Ovocné pirohy podávame poliate roztopeným maslom alebo smotanou vymiešanou s vanilkovým cukrom.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.