loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Omáčka Bolognese

Omáčka Bolognese

 Omáčka Bolognese

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 120 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 500 g mletého mäsa (bravčové alebo hovädzie)
 • 3 strúčiky cesnaku
 • 500 g dozretých paradajok (možno nahradiť aj paradajkami z konzervy alebo paradajkovým pretlakom)
 • tymián, oregano, bazalka
 • 1 väčšia cibuľa
 • soľ
 • Náhradné prísady:
 • červené víno
 • slanina / klobása / šampiňóny
 • mrkva / petržlen /zeler

Príprava:

  1. Na panvici rozpálime olej, na ktorom následne opečieme mäso.
  2. Stíšime plameň a mäso necháme opekať cca 10-15 minút, až kým sa olej úplne nevypečie. Občas ale pomiešame, aby sa nám mäso nepripieklo.
  3. Ostatné prísady, umyjeme, očistíme a nadrobno nakrájame. Primiešame k mäsu a dusíme. (max.2 hodiny)
  4. Keď nám vznikla hustejšia jednotná omáčka, ochutíme ju nakoniec nasekaným cesnakom, bazalkou, tymiánom, oreganom a soľou.
  5. Podusíme ešte cca 5 minút a podávame.
Použitie: Túto tradičnú taliansku omáčku, pochádzajúcu z mesta Bolognese, môžete využiť pri príprave hneď niekoľkých talianskych jedál ako sú : špagety, pizza alebo lasagne.

Náš tip: Pokiaľ sa vám čas dusenia omáčky zdá pridlhý, vyskúšajte jeden trik - čím menšie kúsky surovín do omáčky vložíte, tým skôr bude hotová.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2018. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.