loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Neapolská omáčka

Neapolská omáčka

Neapolská omáčka /

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 25 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 4 osoby:
 • 1 kg paradajok (prípadne paradajkový pretlak)
 • 5 strúčikov cesnaku
 • lyžička vegety
 • tymián, oregáno, bazalka
 • olivový olej

Príprava:
  1. Umyté paradajky nakrájame na kocky a dôkladne rozmixujeme (vystríhame sa speneniu, preto radšej mixujeme na menších obrátkach)
  2. Na panvici ľahko rozpálime olej a pridáme paradajkovú zmes. Chvíľku smažíme a tak pridáme bazalku, 2 štipky tymiánu a 4 štipky oregána.
  3. Omáčku dusíme cca 10 minút.
  4. Ku koncu varenia pridáme do omáčky nadrobno nasekaná cesnak. Povaríme cca 3 minúty a podávame.
Použitie: Neapolskú omáčku podávame k tradičným talianskym jedlám ako sú: špagety, pizza alebo lasagne.

Náš tip: Milovníčkam syra vrelo odporúčame vyskúšať neapolskú omáčku so strúhaným parmezánom.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




 

Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.