loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » Predjedlá » Nakladané slivky

Nakladané slivky

Nakladané slivky

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 30 min.
Tepelná úprava: 60 min.
Obtiažnosť: Stredne zložité
Cena: lacné €

Suroviny pre 6 osôb:
 • 1 kg sliviek
 • ¾ kg cukru
 • 2 lyžice octu
 • 1 menší kúsok škoricovej kôry
 • 6 strúčikov cesnaku

Príprava:

  1. Slivky odkôstkujeme a vložíme do hrnca.
  2. Z cukru, octu a niekoľkých lyžíc vody uvaríme sirup. Počas jeho varenia priebežne odoberáme vytvárajúcu sa penu.
  3. Uvarený sirup scedíme a ešte teplý nalejeme na slivky.
  4. Tie odložíme na 24 hodín.
  5. Sirup zo slivák scedíme a opäť dáme na chvíľu variť.
  6. Horúcim sirupom prelejeme slivky a opäť ich odložíme postáť do ďalšieho dňa.
  7. Na štvrtý deň varíme slivky aj so sirupom cca 10 minút.
  8. Preložíme ich do menších fliaš, pridáme škoricu a strúčiky cesnaku prekrojené na polovicu a takto naplnené fľaše uzatvoríme a odložíme.
  9. Slivky je ideálne použiť pri pečení ako predjedlo, ale aj ako prílohu k hlavným jedlám.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




Copyright 2017. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.