loading
Pridať k obľúbeným Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u

Hlavná stránka » Recepty » » Nakladaná kyslá kapusta

Nakladaná kyslá kapusta

Nakladaná kyslá kapusta

Hodnotenie receptu
*****
Príprava: 35 min.
Tepelná úprava: 0 min.
Obtiažnosť: Jednoduché
Cena: lacné €

Suroviny pre 20 osôb:
 • 10 kg kapusty
 • 300 g soli
 • 50 g mrkvy
 • 10 g rasce

Príprava:

  1. Kapustu nakrájame, mrkvu nastrúhame a pridáme do kapusty.
  2. Všetko premiešame so soľou a rascou.
  3. Dno sudu vyložíme listami kapusty na ne uložíme jednu vrstvu kapusty s mrkvou, ktorú dôkladne natlačíme a pokračuje ďalšími vrstvami.
  4. Kapustu vbíjame aby nám pustila, čo najviac šťavy, no nesmieme ju pritom pomliaždiť.
  5. Kapustu prestaneme nakladať cca 10cm od otvoru suda.
  6. Prikryjeme vrch listami kapusty a dreveným lopárom (doskou) a zaťažíme ho ešte ťažkým kameňom, prípadne fľašou plnou vody.
  7. Kapustu nechávame tri dni pri izbovej teplote a keď sa začne proces kysnutia, prenesieme ju do chladnejšej miestnosti o teplote 8-10 °C.
  8. Kapusta v sude by mala byť po celý čas kysnutia podliata vlastnou šťavou. Ak šťavu z akýchsi príčin nepúšťa, podlejeme ju slanou vodou (na 1 liter použijeme lyžicu soli). Počas kysnutia lopár aj kameň z času na čas premyjeme.
 
Podobné recepty
Hodnotenie receptu
*****
Poslať priateľke Pridať k obľúbeným Vytlačte si recept Zdieľať na Twitter Zdieľať na facebook-u




Fórum

viac...
Fórum Vybavenie kuchyne - Olivia Úvahy o živote - smilan natacky - terkakvietok mihalnice - annahanna Hranie deti na zemi - Zuzana.Kov detsky kočik-trojkombinacia - Hanča7 nová auto - kvetinka16 rodinne auto - Ulricha
 

Copyright 2018. Kankan.sk: Krása, Móda, Zdravie, Tehotenstvo, Deti, Fórum ženy.... All rights reserved.